Ulična 3×3 košarka, streetball ili „hakl“ danas je veoma popularna sportska disciplina diljem svijeta. Ulična košarka jedan je od pokretača razvoja košarkaške igre koja inspirira mlade za bavljenje sportom. Zbog svoje atraktivnosti i popularnosti uvrštena je na ljetne olimpijske igre 2021. godine u Tokiju.

Unatrag nekoliko godina Košarkaški klub Ogulin organizator je natjecanja u uličnoj košarci koji se održava na igralištu pored željezničkog kolodvora krajem kolovoza. Na igralištu je 2022. godine postavljena nova gumena podloga koja omogućava bolji užitak prilikom igranja. Posebnost turnira u Ogulinu jest ta da se osim seniorske konkurencije, igra i turnir za seniorke, veterane i juniore.

Košarka je u Ogulin popularan sport, a nastupi košarkaških momčadi su uvijek bili dobro popraćeni. Dokaz tome je i velik interes Ogulinaca za ljetnu ligu koju je organizirao Košarkaški klub „Jedinstvo-prevoz” 1980-tih godina. Na turniru su uglavnom nastupale ekipe sastavljene od lokalnih sportaša.

Ovom prigodom u našoj rubrici donosimo članak iz Večernjeg lista o rezultatima turnira održanog 1985. godine. Autor članka je Darko Pribanić.