Već u vrijeme prvih uspona na Klek pojavila se ideja za izgradnju prikladne planinarske kuće. Hrvatsko planinarsko društvo je 1929. godine pokrenulo akciju pribavljanja sredstava za izgradnju planinarskog doma na Kleku, no prikupljen novac je utrošen za obnovu izgorjelog Tomislavovog doma na Sljemenu.

Nastojanjem ogulinskih planinara pod vodstvom tadašnjeg predsjednika PD-a Klek Marijana Mance i uz potporu Hrvatskog planinarskog saveza, planinarski dom na Kleku ipak izgrađen, a svečano je otvoren 12. listopada 1958. godine.

S vremenom je dom na Kleku postao jedan od najposjećenijih planinarskih objekata u Hrvatskoj. Vrijedni članovi PD-a Klek su, pored redovitog održavanja doma, radili i na njegovom proširenju.

Ovog utorka u našoj rubrici donosimo članak objavljen u Večernjem listu 2. ožujka 1977. godine o planiranom proširenju doma na Kleku. Autor članka je Vladimir Krevelj.

Više o samoj gradnji doma možete pročitati u članku Miljenka Pavešića „Kako se gradio dom na Kleku” objavljenom u časopisu Hrvatski planinar.

Link na članak: https://www.hps.hr/hp-arhiva/200103.pdf