Gradski plac u Ogulinu, osobito srijedom, već desetljećima je mjesto žive razmjene domaćih proizvoda. Na tržnici se nude svježe voće i povrće, mliječni proizvodi, razne prerađevine i rukotvorine, a nezaobilazni dio ponude čini i riba.

Prvi veliki iskorak u opskrbi ribom najavljen je 3. listopada 1976. godine, kada je u Novom listu objavljena vijest da će Radna organizacija „Sljeme – Riba Zagreb”, poslovna jedinica Ogulin, započeti gradnju moderne ribarnice. Objekt je podignut na produžetku gradske tržnice i opremljen tada najsuvremenijim uređajima za duboko zamrzavanje svih vrsta riba i bazenima za živu ribu. Ovaj je projekt bio od velikog značaja za lokalnu zajednicu jer je omogućio stalnu i kvalitetnu opskrbu riječnom i morskom ribom. Do tada su se Ogulinci ribom snalazili uglavnom preko pojedinih prodavača koji su svježu ribu povremeno dovozili iz primorja. Iako je ribarnica nakon gradnje neko vrijeme uspješno poslovala, u jednom je razdoblju prestala s radom. Tek je prije nekoliko godina ponovno stavljena u funkciju i tako vratila Ogulincima mogućnost redovite kupnje svježe ribe. Danas se ribom u Ogulinu opskrbljuje na tri načina: kupnjom u ribarnici smještenoj uz gradsku tržnicu, od trgovaca koji ribu donose s obale te na ribogojilištu u Vitunju, poznatom po uzgoju pastrve.

Unatoč stalnoj dostupnosti, riba se u kontinentalnim krajevima, pa tako i u Ogulinu, konzumira manje nego u primorju. No, prisutnost ribarnice s redovitom ponudom i ribogojilište u neposrednoj blizini svjedoče o dugotrajnoj povezanosti grada s ribom i nastojanjima da se ona održi kao važan dio lokalne prehrane i trgovačke tradicije.