Veseli nas što na ovaj kišni jesenski dan možemo podijeliti jednu lijepu vijest iz Zavičajnog muzeja Ogulin! Naime, u razdoblju od 01. siječnja do 17. rujna 2021. godine naš Muzej posjetilo je 3 347 posjetitelja, što znači da smo već krajem kolovoza premašili brojku od 2 772 posjetitelja koliko nas je posjetilo u cijeloj, ali i specifičnoj, 2020. godini.

Ovaj podatak posebno je značajan iz razloga što se u 2021. godini najveća muzejska manifestacija u godini, “Noć muzeja” nije održala u fizičkom, već u virtualnom obliku, a u 2020. godini fizički ju je posjetilo 709 posjetitelja, stoga su ovogodišnji rezultati zaista optimističan pokazatelj.

Samo je izložbu o svadbenim običajima Ogulina, Tounja i Zagorja Ogulinskog “To nije dar nego ljubav”, u 10 dana koliko je bila otvorena, posjetilo 474 posjetitelja, no osim našim muzejskim programima, ove podatke svakako možemo zahvaliti i drugim manifestacijama u gradu Ogulinu te svim našim suradnicima.

Još nas više vesele najave školskih grupa za kraj rujna i listopad, a podsjećamo i da je do 31. listopada otvorena i izložba „Ogulin – portret grada camerom obscurom“.