MUZEJSKA GLAGOLJARNICA 2

Nakon uspješno realizirane radionice učenja glagoljice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, u srijedu 22. kolovoza 2018. održana je druga po redu „Muzejska glagoljarnica“, koja je ovoga puta bila namijenjena odraslima i umirovljenicima.

Polaznici radionice najprije su razgledali Zavičajni muzej Ogulin gdje su se upoznali sa stalnim postavom Muzeja, pričom o Frankopanima i ogulinskom poviješću te značajem glagoljice u povijesti ne samo Ogulina već i cijele Hrvatske.

Nakon posjeta Muzeju polaznici su u prostorijama Gradskog Društva Crvenog križa Ogulin sudjelovali u likovnoj radionici koja se sastojala od oslikavanja platnenih torbi. Pomoću unaprijed pripremljenih šablona ali i vlastitim kreativnim idejama oslikali su svoje primjerke torbi koje su na kraju ponijeli kući.

Radionicu je i ovoga puta organizirao Zavičajni muzej Ogulin u suradnji s „Oštarskim glagoljašima“ te Gradskim Društvom Crvenog križa Ogulin, a vodile su ju Andrea Radojčić i Mirjana Grubišić.

Ovim putem zahvaljujemo djelatnicima Gradskog Društva Crvenog Križa Ogulin na čelu s ravnateljicom Valentinom Bartolović i predavačicama, članicama „Oštarskih glagoljaša“ na vrlo zanimljivoj i produktivnoj suradnji.