Zavičajni muzej Ogulin ovog je ljeta proveo postupak javne nabave male vrijednosti za obnovu zgrade nekadašnje konjušnice u Starom gradu Ogulinu. Ova faza radova uključuje do sada najveći opseg građevinskih radova kojima će se u potpunosti izmijeniti krovna konstrukcija i postaviti novo krovište od kalane šindre od ariša.

Po završetku postupka javne nabave za izvođača radova izabrana je tvrtka Izgradnja Popovački d.o.o. iz Duge Rese, dok će stručni nadzor nad radovima provoditi tvrtka Tablinum d.o.o. iz Zagreba.

Danas je izvršeno uvođenje u posao kojem je nazočila i pročelnica Konzervatorskog odjela Karlovac pri Upravi za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i medija RH, gđa. Sonja Kočevar koja će provoditi konzervatorski nadzor.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 118.004,50 € bez PDV-a, odnosno ukupno 147.505,63 €.

Sredstva za nastavak ovog vrlo zahtjevnog projekta obnove nepokretnog kulturnog dobra financirat će se iz Proračuna Grada Ogulina te Ministarstva kulture i medija RH, čije sufinanciranje iznosi 53.089,12 €.

Molimo sugrađane i posjetitelje za dodatan oprez u Starom gradu Ogulinu za vrijeme trajanja radova.

Ovim projektom i uređenjem konjušnice značajno će se poboljšati uvjeti razvoja muzejske djelatnosti, ali i obnoviti vizure Starog grada Ogulina po uzoru na izvorno stanje.