U petak, 10. prosinca 2021. godine u Zavičajnom muzeju Ogulin, svečano je otvorena izložba kalendara u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Ogulinu, naziva „U korak s vremenom“.

Od samoga svoga utemeljenja, 1971. godine, Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu vjeran je svome pozivu širenja prosvjete i kulture, i to organiziranjem tribina, gostovanja uglednih umjetnika te izdavanjem publikacija vezanih uz značajne događaje i obljetnice iz hrvatske i ogulinske povijesti.

Od mnogobrojnih publikacija u izdanjima ogulinskog Ogranka, posebno su prepoznatljivi tematski zidni kalendari, koji su se ovom izložbom našli na jednome mjestu.

Kalendari prikazuju raznolike teme, ali uvijek inspirirane Ogulinom – od sakralnih građevina ogulinskog kraja, Kleka i Frankopanske kule, Ogulina na starim razglednicama i fotografijama, prizori prekrasne i bajkovite prirode, školstvo, planinarstvo i brojne druge teme.

Izložbom su predstavljeni kalendari tiskani u razdoblju od 1996. godine do predstojeće, 2022. godina, a na izložbi ih je moguće pogledati i prolistati.

Urednici izdanja su: Ivan Tironi, Višnja Lipošćak i Marija Trdić Ćuk, a autorica izložbe je Marija Trdić Ćuk.

Izložba će biti otvorena do 16. siječnja 2022. godine u izložbenom prostoru na 1. katu Zavičajnog muzeja Ogulin, a moguće ju je posjetiti uz predočenje COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokumenta.

Ujedno, u muzejskoj suvenirnici biti će moguće kupiti primjerak kalendara za nadolazeću 2022. godinu.

Ulaz na izložbu je besplatan.