Večeras je u izložbenom prostoru Zavičajnog muzeja Ogulin svečano otvorena izložba “Viribus unitis” – 130 godina ujedinjenih snaga Hrvatskog pjevačkog društva “Klek” Ogulin.

Vrijedna arhivska građa koju su članovi Društva desetljećima marljivo skupljali i čuvali predstavljena je ovom izložbom kao uspomena na početke zborskih aktivnosti u gradu Ogulinu, ali i na sve one koji su svojim djelovanje ostavili traga na ovo Društvo, ujedno i jednu od najstariji ogulinskih udruga.

Izložba obiluje fotografijama, dokumentima, diplomama i spomenicama, fotografijama te uspomenama na koncerte, pokladne zabave, putovanja i natjecateljske nastupe zbora koji je kroz izazovnu povijest i mnoge neizvjesne trenutke svojim ujedinjenim snagama zadržao kontinuitet gotovo bez prekida.

Svečanom otvorenju prisustvovali su članovi Društva koji su pod ravnanjem gđe Lidije Stipetić izveli 2 pjesme, uzvanici i suradnici Društva te gradonačelnik Grada Ogulina g Dalibor Domitrović koji je i otvorio izložbu, čestitavši Društvu na dosadašnjem radu i uspjesima.

Nazočnima se obratila i predsjednica Društva, gđa Milka Trninić koja je, prisjetivši se nekih izazovnih trenutaka iz povijesti Društva, najavila i daljnje aktivnosti oko proslave ove velike obljetnice.

Čestitke članovima Društva i od djelatnika Muzeja uputila je ravnateljica Ana Krznarić.

Izložba će biti otvorena do 2. rujna i moguće ju je besplatno razgledati u radnom vremenu Muzeja, a prati ju i mali katalog kojeg također vrijedi pogledati.