Prikupljanje predmeta, fotografija i dokumenata jedna je od najvažnijih misija muzejskih ustanova, a sve kako bi povijesnu baštinu i vrednote mogle prikazati posjetiteljima, ali i sačuvati za buduće generacije.

Ove godine Zavičajni muzej Ogulin priprema izložbu povodom 150. obljetnice puštanja u promet željezničke pruge Zagreb – Rijeka, koja je uvelike utjecala na razvoj i život grada Ogulina. Upravo je utjecaj željezničkog prometnog povezivanja Ogulina s obalom i glavnim gradom tema koju će ova izložba obrađivati.
Stoga ovim putem pozivamo sugrađane i druge pratitelje da nam pomognu u prikupljanju materijala za izložbu, ali i u obogaćivanju muzejskog fundusa i arhiva.
Za potrebe izložbe potrebne su nam:
– stare fotografije i razglednice željezničkog kolodvora u Ogulinu,
– stare fotografije ulica i zgrada oko željezničkog kolodvora,
– stare fotografije iz vlaka,
– zanimljive priče vezane uz putovanja vlakom, posebice starijih članova obitelji,
– druge tematski povezane predmete ili dokumentaciju koja bi mogla odgovarati temi izložbe.
Važno je navesti podatke o mjestu nastanka fotografije (ukoliko nije razvidno iz samog prikaza), vrijeme nastanka, imena osoba na fotografiji i sl. Svakako je cilj prikupiti što starije primjerke fotografija, predmeta i sl.
Kontaktirati nas možete putem e-maila na muzejog@gmail.com, a možete nam i ostaviti poruku ovdje na Facebooku ili osobno doći u Muzej.
Ukoliko nam ne želite pokloniti fotografiju ili predmet, uvijek postoji mogućnost posudbe za potrebe izložbe, skeniranje i vraćanje i sl.

Unaprijed zahvaljujemo i veselimo se otkriti što čuvaju vaše obiteljske arhive i albumi.