UTORKOM IZ MUZEJSKOG ARHIVA – O SKIJANJU NA KRANJČEVKI

Nakon što su početak kalendarske zime obilježile proljetne temperature, napokon smo dočekali prvi pravi snijeg.

Skijalište Kuti u naselju Vučići, zahvaljujući radu vrijednih članova Ski Kluba Ogulin otvoreno je ovih dana za sve ljubitelje zimskih radosti. Osim Ogulinaca koji svakodnevno dolaze u Vučiće, vikendom skijalište posjećuju brojni roditelji s djecom iz drugih gradova.

Svojim radom na uređenju skijališta i oživljavanjem skijanja u Ogulinu, koje je stagniralo nakon prestanka rada skijališta na Bjelolasici, članovi Ski kluba privukli su pozornost brojnih hrvatskih medija.

Posebno je to hvale vrijedno obzirom na činjenicu da skijanje u Ogulinu ima dugu tradiciju. Prve skijaške tečajeve organiziralo je Sokolsko društvo 1920-tih godina, a konkretniji rad počinje osnivanjem samostalnog skijaškog kluba 1965. godine i pokretanjem skijaških tečajeva od strane Ferde Uršana.

Ogulinci su svoja prva skijaška znanja stjecali na brojnim padinama ogulinske okolice među kojima su posebno pogodne bile strmine Kranjčevke, Grčkice i Bjelolasice.

Ovom prigodom donosimo članak iz Večernjeg lista o klupskom natjecanju Skijaškog kluba Ogulin održanog u veljači 1976. godine na Kranjčevki.