U srijedu 16.11.2022. godine započeli su građevinski radovi na obnovi dvorišne zgrade – konjušnice u Starom gradu Ogulinu – faza 2022., a temeljem provedenog postupka jednostavne nabave.

Radovi ukupne vrijednosti 291.430,00 kn s PDV-om obuhvaćaju postavljanje temeljne kanalizacije, izvođenje unutarnjih temelja, izvedbu podne ploče te injektiranje dotrajalih postojećih vanjskih zidova.
Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH te Grada Ogulina.
Izvođač radova je tvrtka Izgradnja Popovački d.o.o. iz Duge Rese, a stručni nadzor nad radovima vrši tvrtka Tablinum d.o.o. iz Zagreba.
Radovi se vrše temeljem prethodnog odobrenja i uz nadzor nadležnog Konzervatorskog odjela Karlovac, a prethodno su na postupak jednostavne nabave i odluku o odabiru izvođača suglasnost dali Gradonačelnik Grada Ogulina i Upravno vijeće Zavičajnog muzeja Ogulin.
Realizacija predviđenih radova u ovoj fazi očekuje se do kraja godine.

Za vrijeme trajanja radova molimo sugrađane za dodatni oprez jer građevinska mehanizacija prolazi dvorištem Frankopanskog kaštela i preko pješake staze, a vidljivost je ograničena uslijed magle i nepreglednosti prolaza i kolnog ulaza.