Kako je naš Zavičajni muzej Ogulin završio na Zagreb Design Weeku? Zahvaljujući našoj sugrađanki Jani Franušić, magistri primijenjenih umjetnosti, umjetnici, produkt dizajnerici, dizajnerici interijera i urbane opreme, s kojom smo uspostavili suradnju 2019. godine na projektu „Opremanje multifunkcionalnih muzejskih prostorija Zavičajnog muzeja Ogulin“. Projekt je bio sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Ogulina, a stalke je izradio Stolarsko tesarski obrt „Rendulić“ iz Zagorja Ogulinskog.

Sukladno potrebama Muzeja, Jana Franušić dizajnirala je troplošne multifunkcionalne stalke, a njeno dizajnersko rješenje predstavljeno je na Zagreb Design Weeku, u finalu kategorije dizajna prostora.
Zagreb Design Week je najveći festival dizajna u Hrvatskoj, traje od 6. do 11. rujna, a obuhvaća različita područja dizajna — od namještaja i mode, preko digitalnih medija i grafičkog dizajna do dizajna hrane i automobila.
Velika je ovo vijest te ovim putem čestitamo Jani Franušić na nominaciji i ulasku u krug velikih imena i visokobudžetnih projekata, u kojem je naš zajednički mali projekt zasluženo dobio svoje mjesto.

Više o Jani Franušić i njenom projektu možete pronaći na poveznici: