Danas, 18. svibnja, obilježava se Međunarodni dan muzeja. Budući da živimo u vremenu niza gorućih okolišnih i društvenih kriza, tema ovogodišnje manifestacije je „Muzeji, održivost i dobrobit“ kojom se skreće pozornost na ulogu muzejskih ustanova u poticanju pojedinca i zajednice na pozitivne promjene važne za održivu budućnost.

Zavičajni muzej Ogulin još je prošlog tjedna, točnije 12. svibnja otvorio izložbu ručnih radova „Riznica uspomena“ na kojoj su izloženi ručni radovi članica Udruge žena Ogulin i njihovo obiteljsko nasljeđe.

U smislu ekološke održivosti, zanimljiv je rad Višnje Štrk koja od najlonskih vrećica i najlon čarapa izrađuje cvijeće. Ovo cvijeće može se izraditi u različitim bojama, ne zahtijeva zalijevanje i osunčan položaj, a što je još važnije – ne može uvenuti jer je izrađeno recikliranjem plastike.

Pozivamo vas da posjetite ovu zanimljivu izložbu i pročitate priče o izloženim radovima, a svakako nam javite ukoliko se i vi želite okušati u izradi cvijeća od najlona, kako bismo organizirali radionicu.

Također, svim našim kolegama muzealcima čestitamo ovaj dan