MEĐUNARODNI DAN PLANINA I NAGRADNI NATJEČAJ

Danas, 11. prosinca, obilježava se Međunarodni dan planina, a proglasila ga je opća skupština UN-a 2003. godine s ciljem osvješćivanja golemog značenja planina i održivog razvoja njihova okoliša za očuvanje kvalitetnog života stanovništva.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana planina je bioraznolikost, a na području značajnog krajobraza Kleka raste oko 600 biljnih vrsta, među kojima su brojne zaštićene i endemske vrste.

Stoga ovim povodom Zavičajni muzej Ogulin raspisuje nagradni natječaj na temu planine Klek. Sve što trebate učiniti jest označitti Facebook stranicu Zavičajnog muzeja Ogulin sa “SVIĐA MI SE” i u komentaru Facebook objave ovog nagradnog natječaja objaviti fotografiju svoga izleta na Klek.

Nagradu čine zidni kalendar u izdanju Hrvatskog planinarskog saveza za 2021. godinu i zemljovid HGSS – Klek 1:25000.

Pobjednika proglašavamo u petak, 18. prosinca 2020. godine putem stranice random.org.

Pravila nagradne igre:

PRAVILNIK NAGRADNOG NATJEČAJA

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA PLANINA 11.12.2020.

 

OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovim Pravilnikom definiraju se način i uvjeti prijave i sudjelovanja, te provedbe i tijeka nagradnog Natječaja povodom Međunarodnog dana planina.

Članak 2.

Tema nagradnog natječaja je vlastiti fotografski prikaz izleta na planinu Klek.

Članak 3.

Svrha nagradnog natječaja je prezentacija i promocija prirodne baštine planine Klek te obilježavanje Međunarodnog dana planina.

Članak 4.

Provoditelj i sponzor nagradnog natječaja je Zavičajni muzej Ogulin, Trg hrvatskih rodoljuba 2, 47300 Ogulin, OIB 54022784435.

Članak 5.

Facebook ne sponzorira, ne administrira te ni na koji način ne podržava ovaj nagradni natječaj te on s njime nije ni na koji način povezan. Slanjem prijave potvrđujete da ste suglasni ustupiti svoje podatke Provoditelju nagradnog natječaja, a ne Facebooku.

Članak 6.

Pravila nagradnog natječaja biti će objavljena na web stranici: https://zavicajni-muzej-ogulin.hr, a na Facebook stranici: https://www.facebook.com/Zavičajni-muzej-Ogulin-159221848059896/ biti će objavljena poveznica na ova Pravila.

 

PRIJAVE I SUDJELOVANJE

Članak 7.

U nagradnom natječaju pravo sudjelovanja imaju svi građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj osim djelatnika Zavičajnog muzeja Ogulin te članova njihove uže obitelji.

Članak 8.

Prijave na nagradni natječaj traju od dana objave, 11.12.2020. zaključno do 17.12.2020. godine u 23:59 sati te u njemu mogu sudjelovati sve fotografije prijavljene u tom razdoblju, a koje zadovoljavaju pravila ovog nagradnog natječaja. Sudionici/e se mogu uključiti u nagradni natječaj u bilo kojem trenutku u navedenom razdoblju.

Članak 9.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je:

  • u vremenskom razdoblju iz članka 8. ovog Pravilnika objaviti na Facebook stranici Provoditelja, a sukladno opisu iz članka 2. ovog Pravilnika, fotografiju koja je autorsko djelo osobe koja se prijavljuje na natječaj,
  • svaki sudionik može poslati samo 1 (jednu) fotografiju. Fotografija mora zadovoljavati zadanu temu iz članka 2. ovog Pravilnika,
  • fotografija može biti uređena različitim fotografskim alatima,
  • za sudjelovanje u natječaju potrebno je i označiti Facebook stranicu Zavičajnog muzeja Ogulin sa „SVIĐA MI SE“.

Članak 10.

Sudionici/e pristaju da Provoditelj predane autorske radove objavljuje na vlastitim stranicama i stranicama društvenih mreža, koristi za promociju Natječaja i budućih projekata u svojoj organizaciji.

Svi radovi koje se postavi na Facebook stranicu u sklopu nagradnog natječaja moraju biti slobodni od prava trećih strana, uključujući, ali ne isključivo se odnoseći na autorska prava, prava zaštićenih znakova, druga prava vezana uz intelektualno vlasništvo, pravo na privatnost, pravo na upotrebu osobne fotografije itd.

Provoditelj nije odgovoran za bilo koja potraživanja trećih strana vezano uz kršenje takvih prava.

Provoditelj može, prema vlastitoj diskreciji, diskvalificirati bilo koji poslani materijal koji bi mogao predstavljati kršenje prava trećih strana te onemogućiti daljnje sudjelovanje sudionika/ce koji je te materijale prijavio/la.

 

NAGRADNI FOND

Članak 11.

Nagradni fond uključuje ukupno 1 (jednu) nagradu.

Nagradni fond čini 1 (jedan) zidni kalendar u izdanju Hrvatskog planinarskog saveza za 2021. godinu i 1 (jedan) zemljovid HGSS – Klek 1:25000.

Nagradu dobitnik ne može zamijeniti za novac, proizvode ili usluge koje nisu navedene u nagradnom fondu.

 

ODABIR DOBITNIKA NAGRADE I KONTROLA ODABIRA

Članak 12.

Sve fotografije zaprimljene sukladno uvjetima za sudjelovanje u nagradnom natječaju dana 18. prosinca 2020. ulaze u postupak odabira dobitnika nagrade.

Pobjednika/cu natječaja odabrat će se pomoću web stranice random.org.

Članak 13.

Ime i prezime dobitnika nagrade biti će objavljeno na Facebook stranici Zavičajnog muzeja Ogulin dana 18.12.2020. godine do 20:00 sati. Prije objavljivanja imena dobitnika obvezno će se provjeriti jesu li ispunjeni uvjeti iz članka 9. Ovog Pravilnika.

Dobitnika će se nakon objave kontaktirati radi preuzimanja nagrade.

NAČIN I ROK PREUZIMANJA NAGRADA

Članak 14.

Dobitnik nagradnog natječaja Zavičajni muzej Ogulin moći će preuzeti nagradu u roku od 30 dana od dana završetka natječaja.

Članak 15.

U slučaju spora između priređivača i sudionika nagradnog natječaja nadležan je Sud u Karlovcu.

 

PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA

Članak 16.

Svi sudionici nagradnog natječaja suglasni su s Pravilima nagradnog natječaja. Svi sudionici nagradnog natječaja suglasni su s Pravilima zaštite privatnosti*, prema kojima se osobni podaci sudionika koriste samo u svrhe realiziranja nagradnog natječaja.

Članak 17.

Priređivač natječaja pridržava pravo promjene ovih pravila ako se ukaže potreba. Priređivač natječaja nije dužan objaviti promjenu pravila. Pravila se mogu promijeniti u bilo kojem trenutku tijekom (i nakon) nagradnog natječaja.

 

* Zavičajni muzej Ogulin poštuje Vašu privatnost te se obvezuje da niti u kojem slučaju neće koristiti Vaše osobne informacije osim za preuzimanje nagrade. Javni popis nagrađenog sudionika uključivat će: ime i prezime.