NAGRADNI FOTO NATJEČAJ „GLEDAM – FOTKAM – VOLIM OGULIN“

Povodom manifestacije Noć muzeja 2019. Zavičajni muzej Ogulin raspisuje nagradni natječaj naziva „Gledam – fotkam – volim Ogulin“. Naime, tema ovogodišnje Noći muzeja jest „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“, koja za cilj ima promociju i predstavljanje raznovrsnih primjena modernih digitalnih tehnologija u muzejskom radu. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se priključe nagradnom natječaju sukladno pravilima.

Tema natječaja je fotografski prikaz motiva grada Ogulina i/ili ogulinskog kraja te njegove prirodne, kulturne i/ili povijesne baštine. Dajte svojoj mašti na volju, koristite svoje mobilne uređaje i fotoaparate te svoje vještine baratanja fotografskim alatima i aplikacijama.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je:

  • dostaviti na e-mail adresu muzejog@gmail.com s naznakom „Nagradni natječaj – Noć muzeja 2019“ fotografiju koja je autorsko djelo osobe koja se prijavljuje na natječaj, te navesti ime i prezime autora, kontakt broj te naziv fotografije. Fotografije se šalju isključivo u digitalnom obliku, format JPEG ili JPG na navedenu e-mail adresu,
  • svaki sudionik može poslati samo 1 (jednu) fotografiju. Fotografija mora zadovoljavati zadanu temu,
  • fotografija može biti uređena korištenjem fotografskih alata i aplikacija,
  • za sudjelovanje u natječaju potrebno je i označiti Facebook stranicu Zavičajnog muzeja Ogulin sa „SVIĐA MI SE“.

Na nagradni natječaj možete se prijaviti od 15.01.2019. do 27.01.2019. u ponoć.

Po završetku prijava, zaprimljene fotografije ćemo dana 28.01.2019. postaviti na Facebook stranicu Zavičajnog muzeja Ogulin u posebnom albumu, a dobitnik/ca će biti odabran/a temeljem najvećeg broja klikova „SVIĐA MI SE“ ispod njegovog uratka.

Pogledajte Ogulin kroz ekran svog mobitela ili fotoaparata, uslikajte neki zanimljiv motiv i pokažite koliko volite svoj grad!

Sponzor nagrade je Hotel Frankopan Ogulin.

 

PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA „GLEDAM – VOTKAM – VOLIM OGULIN“

OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovim Pravilnikom definiraju se način i uvjeti prijave i sudjelovanja, te provedbe i tijeka Natječaja punog naziva Nagradni foto natječaj „Gledam – fotkam – volim Ogulin“.

Članak 2.

Tema nagradnog natječaja je fotografski prikaz motiva grada Ogulina i/ili ogulinskog kraja te njegove prirodne, kulturne i/ili povijesne baštine.

Članak 3.

Svrha nagradnog natječaja je prezentacija i promocija prirodne, kulturne i povijesne baštine grada Ogulina i ogulinskog kraja te jačanje povezanosti s građanima grada Ogulina, a u svrhu promidžbe muzejske djelatnosti Zavičajnog muzeja Ogulin i manifestacije Noć muzeja 2019.

Članak 4.

Provoditelj nagradnog natječaja je Zavičajni muzej Ogulin, Trg hrvatskih rodoljuba 2, 47300 Ogulin, OIB 54022784435.

Sponzor nagradnog natječaja je Hotel „Frankopan“ Ogulin, Ivana Gorana Kovačića 1, 47300 Ogulin.

Članak 5.

Facebook ne sponzorira, ne administrira te ni na koji način ne podržava ovaj nagradni natječaj te on s njime nije ni na koji način povezan. Slanjem prijave potvrđujete da ste suglasni ustupiti svoje podatke Provoditelju nagradnog natječaja, a ne Facebooku.

Članak 6.

Pravila nagradnog natječaja biti će objavljena na web stranici: https://zavicajni-muzej-ogulin.hr i Facebook stranici: https://www.facebook.com/Zavičajni-muzej-Ogulin-159221848059896/.

 

PRIJAVE I SUDJELOVANJE

Članak 7.

U nagradnom natječaju pravo sudjelovanja imaju svi građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i stariji od 16 godina, osim djelatnika Zavičajnog muzeja Ogulin te članova njihove uže obitelji.

Članak 8.

Prijave na nagradni natječaj traju od dana objave do 27.01.2019. godine u 23:59 sati te u njemu mogu sudjelovati sve fotografije prijavljene u tom razdoblju, a koje zadovoljavaju pravila ovog nagradnog natječaja. Sudionici/e se mogu uključiti u nagradni natječaj u bilo kojem trenutku u navedenom razdoblju.

Članak 9.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je:

  • u vremenskom razdoblju iz članka 8. ovog Pravilnika dostaviti Provoditelju na e-mail adresu muzejog@gmail.com s naznakom „Nagradni natječaj – Noć muzeja 2019“ fotografiju koja je autorsko djelo osobe koja se prijavljuje na natječaj, te navesti ime i prezime autora, kontakt broj te naziv fotografije. Fotografije se šalju isključivo u digitalnom obliku, format JPEG ili JPG na navedenu e-mail adresu,
  • svaki sudionik može poslati samo 1 (jednu) fotografiju. Fotografija mora zadovoljavati zadanu temu iz članka 2. ovog Pravilnika,
  • fotografija može biti uređena različitim fotografskim alatima,
  • za sudjelovanje u natječaju potrebno je i označiti Facebook stranicu Zavičajnog muzeja Ogulin sa „SVIĐA MI SE“.

Članak 10.

Sudionici/e pristaju da Provoditelj predane autorske radove objavljuje na vlastitim stranicama i stranicama društvenih mreža, koristi za promociju Natječaja i budućih projekata u svojoj organizaciji.

Provoditelj bez naknade može koristiti odabrane fotografije za reprodukciju u katalogu i objavu u svrhu promocije natječaja, manifestacije i izložbe.

Svi radovi koje se postavi na Facebook stranicu u sklopu nagradnog natječaja moraju biti slobodni od prava trećih strana, uključujući, ali ne isključivo se odnoseći na autorska prava, prava zaštićenih znakova, druga prava vezana uz intelektualno vlasništvo, pravo na privatnost, pravo na upotrebu osobne fotografije itd.

Provoditelj nije odgovoran za bilo koja potraživanja trećih strana vezano uz kršenje takvih prava.

Provoditelj može, prema vlastitoj diskreciji, diskvalificirati bilo koji poslani materijal koji bi mogao predstavljati kršenje prava trećih strana te onemogućiti daljnje sudjelovanje sudionika/ce koji je te materijale prijavio/la.

 

NAGRADNI FOND

Članak 11.

Nagradni fond uključuje ukupno 1 (jednu) nagradu. Nagradni fond čini poklon paket Zavičajnog muzeja Ogulin i poklon bon za 2 osobe za palačinke po izboru u Hotelu Frankopan Ogulin. Nagradu dobitnik ne može zamijeniti za novac, proizvode ili usluge koji nisu navedeni u nagradnom fondu.

 

ODABIR DOBITNIKA NAGRADE I KONTROLA ODABIRA

Članak 12.

Sve fotografije zaprimljene sukladno uvjetima za sudjelovanje u nagradnom natječaju biti će dana 28. siječnja 2019. objavljene na Facebook stranici Zavičajnog muzeja Ogulin u posebnom albumu.

Fotografije će biti označene rednim brojem kojim su pristizale Priređivaču te će biti naveden samo njihov naziv.

Pobjednika/cu natječaja utvrdit će se prema prikupljenom broju klikova „SVIĐA MI SE“ ispod objavljenog uratka.

Dobitnik nagrade je autor fotografije koja dan 31. siječnja 2019. godine u 23:59 bude imala najviše klikova„SVIĐA MI SE“.

Članak 13.

Ime i prezime dobitnika nagrade biti će objavljeno na Facebook stranici Zavičajnog muzeja Ogulin na dan 01. veljače 2019. godine do 12:00 sati. Prije objavljivanja imena dobitnika obvezno će se provjeriti jesu li ispunjeni uvjeti iz članka 9. ovih pravila.

Dobitnika će se nakon objave kontaktirati radi preuzimanja nagrade.

Članak 14.

Ukoliko u trenutku završetka natječaja više sudionika bude imalo isti broj klikova „SVIĐA MI SE“, dobitnik će biti onaj uradak koji je prije zaprimljen sukladno članku 8. ovog Pravilnika.

NAČIN I ROK PREUZIMANJA NAGRADA

Članak 15.

Dobitniku nagradnog natječaja Zavičajni muzej Ogulin dodijeliti će nagradu 1. veljače 2019. na manifestaciji Noć muzeja 2019.

Ukoliko dobitnik ne bude u mogućnosti primiti nagradu na navedeni datum, nagradu će moći preuzeti u Zavičajnom muzeju Ogulin u roku od 7 dana od dana objave rezultata.

Članak 16.

U slučaju spora između priređivača i sudionika nagradnog natječaja nadležan je Sud u Karlovcu.

 

PRAVILA NAGRADNOG NATJEČAJA

Članak 16.

Svi sudionici nagradnog natječaja suglasni su s Pravilima nagradnog natječaja. Svi sudionici nagradnog natječaja suglasni su s Pravilima zaštite privatnosti*, prema kojima se osobni podaci sudionika koriste samo u svrhe realiziranja nagradnog natječaja.

Članak 17.

Priređivač natječaja pridržava pravo promjene ovih pravila ako se ukaže potreba. Priređivač natječaja nije nužan objaviti promjenu pravila. Pravila se mogu promijeniti u bilo kojem trenutku tijekom (i nakon) nagradnog natječaja.

* Zavičajni muzej Ogulin poštuje Vašu privatnost te se obvezuje da niti u kojem slučaju neće koristiti Vaše osobne informacije osim za preuzimanje nagrade. Javni popis nagrađenog sudionika uključivat će: ime i prezime.