U petak 9. lipnja 2023. s početkom u 19.00 sati u Zavičajnom muzeju Ogulin svečano ćemo otvoriti grupnu izložbu ilustracija „Neustrašive žene“.

Izložba sadrži 100 ilustracija značajnih žena iz hrvatske povijesti i sadašnjosti koje su ilustrirale 23 hrvatske ilustratorice. Riječ je o istovremeno likovnoj i književnoj priči s naglaskom na edukativni karakter cjelokupnog projekta.

Putujuća grupna izložba „Neustrašive žene“ temelji se na knjigama „Priče o neustrašivim hrvatskim ženama“ (2019.) autorice Tatjane Barat i „Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku“ (2020.) autorice Rosie Kugli u izdanju Naklade Iris Illyrica urednice Ivane Glavaš Bakija.

Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol, koja će na svečanom otvorenju predstaviti ovaj izniman projekt.

Izložba u Zavičajnom muzeju Ogulin ostaje otvorena do 28. lipnja 2023. nakon čega nastavlja svoje putovanje. Za vrijeme trajanja izložbe u muzejskoj će suvenirnici biti moguće kupiti knjigu „Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku“.

Ulaz na izložbu je besplatan!