Grad Ogulin svake godine privlači sve više turista, a posebno je omiljen ljubiteljima prirode i planinarima. Ogulin i Karlovačka županija su tranzitna destinacija koju turisti posjećuje na putovanjima prema obalnim destinacijama. Stoga trajanje prosječnog boravka turista na području Karlovačke županije iznosi 1,91 dan.

U analizi stanja i strategije razvoja turizma Karlovačke županije do 2025. godine navodi se da je, neovisno o dosadašnjem modelu razvoja turizma na terenu, potrebno napraviti  promjene s ciljem poboljšanja ponude, a samim time i dužeg boravka turista.

Pored poboljšanja ponude vezane za aktivnosti u prirodi navodi se i povezivanje poljoprivrede s turizmom. Takav vid seoskog turizma, gdje gost boravi na seoskom imanju i aktivno sudjeluje u radu domaćinstva pokrenut je Ogulinu krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Tadašnje Turističko društvo Ogulin je vrlo uspješno radilo na razvoju ove vrste turizma.

O aktivnosti Turističkog društva i iskustvima tadašnjih domaćina koji su ugostili strane goste na svojim seoskim domaćinstvima možete pročitati u članku Večernjeg lista objavljenom 2. lipnja 1978. godine.