I ove godine Zavičajni muzej Ogulin pridružuje se manifestaciji „Noć muzeja“ koja je u 2019. godini obilježena temom „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“.

Stoga pripremamo novi način prezentacije dijela svog stalnog muzejskog postava i to putem QR (quick response) kodova. Kodovima će biti obilježeni najvažniji i najzanimljiviji predmeti postava, a skeniranjem kôda posjetitelj će dobiti objašnjenja i zanimljivosti o odabranim predmetima jer će ih kôd voditi na web stranicu Muzeja, u izbornike posebno izrađene za tu namjenu.
U 19.00 sati započinje predavanje naziva “Stari grad Ogulin i virtualna stvarnost – oživljavanje prošlosti novim tehnologijama” popraćeno demonstracijom postupka 3D modeliranja za potrebe izrade fotorealističnih slika dijelova Starog grada Ogulina, koje će održati tim mladih samostalnih autora iz Rijeke.

U planiranju našeg manifestacijskog programa uspostavili smo suradnju s Društvom pedagoga tehničke kulture Ogulin koji će nam pomoći obogatiti večer brojnim zanimljivim tematskim sadržajima. Posjetitelji će tako od 20.00 do 23.00 sati moći sudjelovati u izradi hologramskih prikaza znamenitih osoba ogulinske povijesti, u izradi svjetlećih bedževa i bedževa sa simbolima Ogulina tehnikom pirografije, pogledati demonstraciju rada 3D printera koji će ispisivati neke od ogulinskih znamenitosti i muzejskih izložaka a svi oni koji su natjecateljskog duha moći će se okušati u Robotskoj Alki, svojevrsnom viteškom turniru.

Također, povodom Noći muzeja 2019. osigurati ćemo besplatan wi-fi internetski pristup u cijelom Zavičajnom muzeju Ogulin, kako bi posjetitelji mogli pristupiti poveznicama za QR kodove i drugim sadržajima koji će se prezentirati kroz ostale programe, predavanja i radionice. Uz sve to pripremamo i tople napitke za ugodno druženje na Noći muzeja, kao i nekoliko dodatnih iznenađenja, a očekuje nas i proglašenje pobjednika Nagradnog foto natječaja „Gledam – fotkam – volim Ogulin“ i uručenje nagrade kojoj je sponzor Hotel “Frankopan” Ogulin.

PROGRAM:
18:00 – 01:00 sati – Prezentacija stalnog muzejskog postava korištenjem QR kodova i uz stručno muzejsko vodstvo
18:00 – 01:00 sati – Besplatan wi-fi internetski pristup u cijelom Muzeju
19:00 sati – “Stari grad Ogulin i virtualna stvarnost – oživljavanje prošlosti novim tehnologijama” – predavanje uz demonstraciju
20:00 – 23:00 sati – Kreativne radionice Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin
18:00 – 01:00 sati – Druženje uz tople napitke

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.
Veselimo se Vašem dolasku!