Ove se godine obilježava 150. obljetnica osnutka Hrvatskog planinarskog saveza. Tim je povodom planirana cjelogodišnja proslava u sklopu koje će se u subotu 13. travnja 2024. održat organizirani uspon na Klek, u spomen na susret otprije 150 godina kojim je upravo u Ogulinu inicirano osnivanje ove krovne planinarske udruge.

Kako je Alpinistička zbirka našeg Zavičajnog muzeja Ogulin važna ishodišna točka brojnih planinarskih izleta na Klek, već smo počeli zaprimati upite za posjet u subotu 13. travnja.

Kako bismo planinarskim društvima olakšali organizaciju posjeta toga dana, ali i regulirali posjetitelje na što efikasniji način, evo nekoliko važnih informacija:

  • Zavičajni muzej Ogulin će u subotu 13. travnja 2024. biti otvoren od 8.00 do 19.00 sati;
  • Svi planinari će imati besplatan ulaz uz predočenje planinarske iskaznice;
  • Grupne planinarske posjete potrebno je najaviti mailom na muzejog@gmail.com;
  • Moguće je zakazati grupno stručno vodstvo cijelim muzejskim postavom ili samo postavom Alpinističke zbirke, stoga molimo da se kod upita za rezervaciju termina navede vrsta razgleda;
  • Grupni posjet Muzeju i Alpinističkoj zbirci moguć je i samostalno, bez stručnog vodstva, no i u tom slučaju je potrebno rezervirati termin putem maila.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju, a program dodatnih muzejskih događanja povodom ove velike obljetnice objavljujemo uskoro!

Foto: Hrvatski planinarski savez