Jučer, 26. siječnja 2024. godine u ustanovama diljem Hrvatske održana je 19. po redu manifestacija Noć muzeja.

U Zavičajnom muzeju Ogulin program je započeo već u 13.00 sati likovnim radionicama izrade maski koje su vodile akademske umjetnice Branka Riđički i Marina Bauer. Na radionicama su sudjelovali učenici produženog boravka obiju ogulinskih osnovnih škola, ukupno njih 35, s učiteljicama Marijom Domitrović i Julijanom Blažinom. Nešto kasnije posjetili su nas i treći razredi Prve osnovne škole Ogulin koji su u sklopu nastave, a uz stručno vodstvo istražili muzejski postav.

U 18.00 sati otvorena je izložba umjetničke rezidencije Three Little Birds Art Studio, vlasnice Branke Riđički, koja donosi 30-ak radova suvremenih likovnih umjetnika iz 9 zemalja. Ova izložba biti će otvorena do 30. ožujka te ju je moguće besplatno razgledati u radnom vremenu Muzeja.

U 20.00 sati započeo je „Muz-kviz 5“ u kojem je sudjelovalo 6 natjecateljskih timova. Uz zanimljiva pitanja vezana za muzejske i nemuzejske teme zabave nije nedostajalo, a pobjedu je ponovno odnio tim „Lako ćemo“ u sastavu Zvonko i Mirjana Ranogajec, Josip Šibarić, Hana Brčić i Bogdanka Bosnić, kojima ovim putem čestitamo na pokazanom znanju.

Ukupno 409 posjetitelja uveličalo je ovogodišnju Noć muzeja, te im ovim putem zahvaljujemo na dolasku. Neki su se i zasladili besplatnim krafnama, oni najmlađi su za uspomenu ponijeli i balone u prepoznatljivim bojama manifestacije, a povoljno vrijeme dodatno je doprinijelo uspješno odrađenoj manifestaciji.

Zahvaljujemo i voditeljicama radionice te učiteljicama i veselimo se novom izdanju Noći muzeja sljedeće godine!