U ponedjeljak 6. svibnja, u Uredu župana Karlovačke županije, održan je prvi radni sastanak Povjerenstva za pripremu i provedbu projekta “Stari gradovi Karlovačke županije – Dodir civilizacija” čiji je nositelj Karlovačka županija.

Projekt obuhvaća 10 starih gradova i utvrda: Bosiljevo, Cetingrad, Modruš, Dubovac, Novigrad na Dobri, Ogulin, Ozalj, Drežnik, Slunj i karlovačku Zvijezdu. Cilj projekta je staviti kulturni turizam u funkciju ruralnog razvoja, dok su specifični ciljevi: očuvanje kulturnog i prirodnog naslijeđa, demografska revitalizacija ruralnih područja Karlovačke županije, jačanje turističke ponude i potražnje, turizam u funkciji razvoja lokalnog gospodarstva te novih radnih mjesta. Indikativna vrijednost projekta je oko 80 milijuna eura.

Kao prvi projektni zadatak postavljena je izrada krovnog interpretacijskog plana, čiji je izrađivač tvrtka Kocka d.o.o. iz Šibenika.

Nakon što se na nekoliko sastanaka izrađivače iz prve ruke upoznalo s postojećim stanjem i postojećom dokumentacijom starih gradova, danas je započeo terenski obilazak izrađivača, nakon kojeg slijede dubinski intervjui i daljnja analiza i obrada prikupljenih podataka s terena.

U Starom gradu Ogulinu terenski obilazak odradila je gđa. Mirna Vulin u ime izrađivača, a dočekala ju je v.d. ravnateljica Muzeja i članica Povjerenstva ispred Grada Ogulina, Ana Krznarić.

U sklopu obilaska dogovoreni su daljnji koraci i rokovi interpretacijskog procesa.