Mnogi  umjetnici započeli su svoje karijerne priče izložbama u malim muzejima. Jedan od takvih je Ante Škrobonja, Riječanin koji se bavi amaterski fotografijom više od šezdeset godina, i to vrlo zapaženo, o čemu svjedoči i dobivanje Plakete Tošo Dabac, najvišeg hrvatskog fotografskog priznanja.

Fotografijom se počelo bavit 1961. godine, kada ga je privuklo okupljanje školskih vršnjaka koji su u Sušačkoj gimnaziji osnovali rock-sastav Uragani. Fotografski bilježeći desetogodišnji rad Uragana, postao je njihov pridruženi član. Usporedno prateći riječku rock-scenu, dokumentirao je sve njene važnije sudionike u razdoblju od 1961. do 1971. godine. Možemo ga smatrati začetnikom rock-fotografije na cjelokupnom području nekadašnjeg socijalističkog dijela svijeta, čime je u tom žanru izrastao u međunarodno važno ime.

Pored nekoliko izložbi posvećenih počecima rock glazbe, objavio je i fotomonografiju „S Uraganima 1961. – 1970.“ posvećenu riječkom glazbenom sastavu.

Jednu od svojih prvih samostalnih izložbi Ante Škrobonja je imao je 1976. godine u Zavičajnom muzeju Ogulin.

U našem arhivu je sačuvan letak s izložbe, kojeg objavljujemo kao još jednu u nizu retrospektivnih objava utorkom kojima se prisjećamo muzejskih aktivnosti u svojih 55 godina postojanja.

Vjerujemo da će se stariji Ogulinci prisjetiti izložbe.