Sinoć, 28. travnja 2022. godine u Zavičajnom muzeju Ogulin, svečano je otvorena izložba fotografija grafičkog dizajnera Mladena Valjka, fotografa amatera iz Karlovca, naziva “Frankopanski posjedi”.

Autor je zaljubljenik u frankopansku baštinu i suradnik projekta „U potrazi za frankopanskim posjedima“. Izložbom je predstavljeno deset povijesnih lokacija frankopanske baštine: Ogulin, Ozalj, Ribnik, Novigrad na Dobri, Modruš, Slunj, Drežnik na Korani, Frankopanske solane u Solinama, Frankopanski mlin na Velom potoku (otok Krk) i Frankopanski srednjovjekovni most preko rijeke Tounjčice.

Uz svaku izloženu fotografiju priložen je QR kod s poveznicom na kratki film na autorovom youtube kanalu vezan uz pripadajuću lokaciju na fotografiji.

Uz mnogobrojnu publiku, otvorenje izložbe upotpunili su Andrea Radojčić kao Beatrice Frankopan s primjerkom suvenira vrećice krčke soli  i Frankopanskog piva iz Pivovare Podrum te pisac Tomislav Beronić  kratkim frankopanskim  performansom  u kostimima, uprizorenjem Frankopanske priče „Vrećica krčke soli“. Za ugodnu atmosferu pobrinuo se Domagoj Vuković na gitari.

Izložba će biti otvorena od 29. travnja do 23. svibnja 2022. godine, a ulaz je besplatan.

Foto: Zdravko Špehar, IN foto video & dizajn