Od 1865. godine do kraja Drugog svjetskog rata, Frankopanska kula je bila zatvor Sudbenog stola, obzirom da je u to vrijeme Ogulin bio kotarsko središte. U uspomenu na to razdoblje povijesti ogulinskog kaštela, u Zavičajnom muzeju Ogulin sačuvana je tzv. Ćelija br. 6. Ćelija je smještena na 2. katu Muzeja, ima visoki kupolasti svod i ovalnog je oblika, promjera oko 5 metara. Na ćeliji su u zatvorsko vrijeme dva prozorčića imala dvostruke željezne rešetke a drvena, masivna, željezom okovana vrata imala su četverouglasti prozorčić prekriven staklom i zaklopcem.

U kutu ćelije i danas se nalazi masivna gusana peć, okovana čvrstim željeznim obručima, a ložište peći nalazi se u hodniku. Povijesni podaci govore kako su “komfor” ćelije činile drvene “palače” (daščani ležaj malo izdignut od poda) i drvena “kibla” (kanta za nuždu). U Ćeliji br. 6 je istovremeno bilo smješteno do pet zatvorenika.

Zidovi ćelije u zatvorsko su vrijeme bili ispisani brojnim imenima i porukama zatvorenika, no kasnijom obnovom prostorije originalna je žbuka, nažalost, obijena i zamijenjena novom.