Zavičajni muzej Ogulin pridružio se 15. izdanju manifestacije „Noć muzeja“ bogatim programom za sve uzraste.
Upravo je u Noći muzeja 31. siječnja postao dostupan novi način prezentacije stalnog muzejskog postava, i to putem muzejske aplikacije s audio vodičem.

Za one najmlađe posjetitelje osmišljen je program radionica u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture, a djeca su sa sobom iz Muzeja ponijela i balone s logom manifestacije.
Glavni muzejski program večeri bila je izložba o građanskom društvenom životu u prvim desetljećima 20. stoljeća koja nosi naziv „Pristup samo pozvani“ a koja je bila prva izložba postavljena u novouređenim muzejskim prostorima, a koja će biti otvorena za posjetitelje do 30. travnja.

Posebno veseli što je nagradni kviz znanja „Muz-kviz“ o muzejskim i nemuzejskim temama postigao dobar odaziv publike. Sudjelovalo je 8 ekipa koje su iskazale pozitivne dojmove o ovakvom tipu programa u muzeju. Čestitke svim sudionicima, a posebice pobjedničkom timu „Lako ćemo“.

Ove godine manifestacija je protekla u znatno povoljnijim vremenskim uvjetima nego što je to bilo prijašnjih godina, no topli čaj i kuhano vino svejedno su bili poželjni za ugodno druženje na 15. Noći muzeja.

Izvor fotografija u galeriji su OGportal i Goran Žgela Photography.